Verhuisbedrijf ideaal voor senioren

3 minuten leesplezier

Zeker voor senioren biedt het inhuren van een verhuisbedrijf veel voordelen. Het maakt niet uit of je kleiner gaat wonen, naar een aanleuning gaat, of bij familie intrekt. Het brengt een hoop gedoe en geregel met zich mee, en vergt een hoop energie. Er is niet altijd in de buurt die je kan helpen. Een verhuisbedrijf in Rotterdam helpt jou met organiseren en voorbereiden. En wellicht het belangrijkste, de verhuizer tilt alles op de dag zelf. 

Wat kan een verhuisbedrijf voor jou betekenen?

Een verhuisbedrijf kan simpelweg jouw spullen van A naar B brengen, of je bij alle stappen van de verhuizing bijstaan. Senioren vinden het vaak fijn om bij alle stappen hulp te krijgen. Tips en lijsten om de verhuizing te plannen schelen de helft van het werk. Ook kan een verhuisservice senioren helpen bij het in- en uitpakken. Dat is soms zelfs noodzakelijk. De verhuisservice kan de volgende taken voor jou uit handen nemen:

  • Inpakken van je spullen in de aanloop naar de verhuizing;
  • Meubels en dozen laden in de verhuiswagen;
  • Het verhuisbusje naar het nieuwe adres rijden;
  • Alle spullen ook weer uitladen bij de nieuwe woning;
  • De meubels op zijn plaats zetten en de spullen uitpakken,
verhuizen met een verhuisbedrijf

Tips voor een soepele verhuizing

Bespreek met de verhuizer van te voren hoe je de nieuwe woning wilt inrichten. Je kan een simpele plattegrond tekenen om jouw ideeën over te brengen naar de hulp. Op die manier weet je ten eerste of al je meubels wel mee kunnen. Mocht je teveel meubels hebben, schenk dan wat aan familie of doneer het. Als er te weinig meubels zijn, koop dan alvast nieuwe en laat ze leveren op de dag van de verhuizing. Op deze manier kan de verhuizer direct de meubels op de goede plaats zetten, en je helpen met het in elkaar zetten van eventuele nieuwe kasten of tafels. 

Als je zelf rustig door je spullen gaat alvorens in te pakken, zet dan spullen met een emotionele waarde apart. Het is belangrijk dat deze spullen onbeschadigd overkomen. Vertel de verhuizer dus om deze spullen apart in te pakken en duidelijk te labelen. Dan weet iedereen op de verhuisdag dat die spullen extra veel aandacht nodig hebben. Ook kan je ervoor kiezen om deze spullen zelf uit te pakken en een plaatsje te geven na de verhuizing. Spreek duidelijk af met de verhuizer hoe je wilt dat er met die spullen om wordt gegaan. 

Verhuizen is vaak emotioneel en heeft veel voeten in de aarde. Het kan mentaal en fysiek veel van je vragen. Je kan niet alles zelf doen, ook al zou je dat misschien wel willen. Hulp vragen is de beste manier om de verhuizing op rolletjes te laten verlopen. Je hoeft je er niet voor te schamen. Je zult zien dat buren en familie maar al te graag helpen. Wacht niet tot het laatste moment, dan kan het soms wel eens lastig zijn voor anderen. Ook hier kan een verhuisbedrijf een uitkomst bieden. Zij helpen jou met plannen en organiseren.