Bereik je doel met je eigen personal trainer

3 minuten leesplezier

Toewijding, doorzettingsvermogen en tijd. Dit is noodzakelijk om fit te worden. Wanneer je dit zelfstandig aan wilt pakken, zou het kunnen zijn dat je niet efficiënt genoeg, of juist te hard je spieren belast. Een personal trainer in Zoetermeer helpt je bij het behalen van je persoonlijke doel. Zeker na de corona crisis is het fijn om weer in vorm te komen. Je maakt samen een plan waar jij je aan gaat houden, en dan zul je zien dat je weer terug in vorm komt.

Verleg je grenzen

personal training

Wanneer je zelf niet geschoold bent in hoe het lichaam werkt en in elkaar zit, kan het zijn dat als je zelfstandig sport niet goed aanvoelt hoever je kunt gaan. Wellicht stop je te vroeg met je oefeningen of zijn ze niet zwaar genoeg. Een lichaam kan een hoop hebben. Uiteraard is iedereen anders, en hier is de personal trainer voor. Hij zal jouw lichaam en het doel dat je wilt bereiken onder de loep nemen. Op basis hiervan maakt je trainer een plan gericht op wat jouw lichaam aan zou kunnen. Dit vereist uithoudingsvermogen en inzet. Je zal merken dat op den duur je lichaam gaat wennen aan het trainen omdat niet alleen je lichaam, maar ook je mind set vorderingen maakt.

Verschillende soorten trainingen

Je kunt ervoor kiezen om individueel te trainen met een personal trainer. Deze een op een sessies zorgen ervoor dat jij alle aandacht krijgt en dat de trainingen echt alleen op jou gericht zijn. Doe je het liever samen met iemand, dat kan ook. Je doet de trainingen met zijn drieën, waar de personal trainer jullie beiden oefeningen laat doen. Ook trainen in een groep van 8 mensen is mogelijk. Dit maakt het minder persoonlijk uiteraard, maar omdat je in groepsverband traint stimuleer je elkaar weer extra om lekker te trainen.

Ook zijn er verkorte trajecten, waar je in een tijdsbestek van 9 weken in shape komt. Hier wordt gelet op niet alleen de oefeningen die je doet maar ook op jouw eet patroon. Trainingen voor kinderen is ook mogelijk. In een groep, maar je kunt ook als ouder samen met je kind aan de slag met een personal trainer.

Begeleiding in voedingspatroon

je doelen bereiken met een personal trainer

Naast persoonlijke training, kun je ook kiezen voor een traject waar je begeleid wordt in je oefeningen en daarbij je eet patroon. Het kan namelijk zijn dat wanneer je keihard werkt tijdens een trainingen, maar dat je voeding niet goed bij deze trainingen aansluit. Misschien eet je niet gezond genoeg en zullen de kilo’s er alsnog niet af vliegen, en zal spierontwikkeling niet zichtbaar worden. Maar het kan ook zo zijn dat je te weinig eet, of dat je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt waardoor je tijdens de training licht in je hoofd wordt. Het is dus aan te raden om naast de trainingen te kijken naar je voeding. En als je dit zelf lastig vindt, is er dus ook de optie om dit samen te doen met je personal trainer.
Ook kun je ervoor kiezen om het trainen achterwege te laten, omdat je bijvoorbeeld zelf al geschoold en ervaren genoeg bent om je eigen personal trainer te zijn. Maar heb je wel begeleiding nodig in je eet patroon. Hier kun je ook kiezen voor enkel een voedingscoach. Deze coach zal je begeleiden ook op persoonlijke basis en zal voor jou een voedingsschema ontwikkelen.