Algemeen

Nieuwsoverzicht van de week – week 13

1 minuten leesplezier

‘Behoefte aan plek bestuurstafel groeit onder psychiaters’

Steeds meer psychiaters willen meepraten over het beleid van de GGZ. Dit meldt Zorgvisie. Zij zijn niet altijd betrokken bij het bestuur of het management, waardoor hun stem niet genoeg gehoord wordt.

‘Handtekening huisarts vanaf heden overbodig voor hulpmiddelen rondom het bed’

Wijkverpleegkundigen mogen vanaf heden zonder voorafgaande toestemming van de huisarts hulpmiddelen voorschrijven voor rondom het bed. Denk hierbij aan bijvoorbeeld speciale bedden en matrassen, bedgalgen, glijlakens en infuusstandaarden.

‘Gemeente Eindhoven maakte grove fouten bij bezuinigingen op huishoudelijk hulp’

De gemeente Eindhoven heeft enkele instanties flink teleurgesteld. De gemeente heeft namelijk flinke bezuinigingen doorgevoerd, waaronder het elimineren van ‘incidentele taken’ zoals hoog stoffen of het schoonmaken van de koelkast en magnetron. Ouderenbond KBO heeft de gemeente via een brief om een uitleg gevraagd, maar de reactie was tegenstrijdig. Men noemde het een ‘implementatiefout’, maar de voorzitter van KBO noemde de gemeente ‘selectief geïnformeerd’.

‘Aantal pijnklachten vermindert na legalisatie van wiet in VS’

Ouderen in staten waar wiet gelegaliseerd is werken langer en ervaren minder chronische pijn. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek. Ruim 100.000 enquêtes werden geanalyseerd.

De wetenschappers keken naar de toestand van de mensen vóór en ná het gebruik van wiet. Het aantal pijnklachten nam af met 5% en er was een toename van 6% van mensen die hun gezondheid daarna als goed of uitstekend omschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *