Algemeen

Nieuwsoverzicht uit de zorg week 12

2 minuten leesplezier

‘Grote zorgen om tekort aan medicijnen bij een “No-deal” in Brexit’

Ziekenhuizen in Nederland zijn bezorgd om de mogelijke no-deal. Zij gebruiken veelal medicijnen met een keurmerk uit het Verenigd Koninkrijk, maar die is niet meer geldig als zij uit de Europese Unie stappen. Nederland haalt jaarlijks voor meer dan twee miljard euro aan medicijnen uit Engeland.

Lees meer op Nu.nl

‘aantal vacatures in de zorg stijgt naar 140.000’

Het aantal vacatures in de zorg stijgt naar verwachting met 10.000, aldus het UWV. Met name het aantal vacatures voor verpleegkundigen, woonbegeleiders en operatieassistenten stijgt. Werkgevers hebben veel moeite om deze openstaande vacatures te vervullen.

Ook op het researchniveau is het moeilijk om aan gekwalificeerd personeel te komen. Er zijn tekorten aan artsen voor de spoedeisende hulp, psychologen, psychiaters, verslavingsartsen en specialisten voor ouderengeneeskunde.

Lees meer op Nu.nl

‘Inspectie zet zorggroep Alliade onder verscherpt toezicht, topman stapt op’

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft aangifte gedaan tegen de Nederlandse zorggroep Alliade. De IGJ beweert dat Alliade onterecht geld heeft uitgekeerd, terwijl dat eigenlijk niet mocht. Om hoeveel geld het gaat is niet bekend. Op verzoek van het bestuur is de topman Erik Kuik opgestapt.

De IGJ onderzocht drie grote transacties tussen 2011 en 2014. De IGJ noemde de bedrijfsvoering ‘niet integer en niet beheerst’.

Lees meer op Nu.nl

‘Ede maakt zich grote zorgen om bezuinigingen’

De Adviesraad Sociaal Domein Ede (ASDE) maakt zich grote zorgen om de aangekondigde bezuinigingen op het gebied van Zorg. Er moet 3,5 miljoen euro bezuinigd worden, ondanks dat er al onlangs al 6,5 miljoen bezuinigd was. De voorzitter van de ASDE is ongerust.

Lees meer op AD.nl

‘Zorgverzekeraar moet wachttijden aanpakken’

Nederlandse zorgverzekeraars moeten zich meer inspannen om de wachttijden van patiƫnten te verkorten. Dat stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Wanneer mensen te lang op hun behandeling moeten wachten kan hun gezondheid alleen maar slechter worden.

Voor de zomer brengen de inspecteurs nogmaals een bezoekje. Als de situatie niet verbeterd is zullen er maatregelen volgen, zoals de bekendmaking van zorgverzekeraars die hun plicht niet vervullen.

Vooral de wachttijden voor oogheelkunde en afdelingen in het ziekenhuis voor lever-, oog-, darm en maagziekten blijken lang.

Lees meer op Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *