Algemeen

8 redenen waarom dagelijks koffie drinken een goed idee is!

1 minuten leesplezier


Reden 1: van koffie wordt je goed wakker

Natuurlijk is dit een open deur, maar van koffie wordt je lekker wakker! De cafeïne die in het drankje zit stimuleert je hersenen en lichaam.

Reden 2: koffie verbetert je concentratievermogen

Omdat cafeïne stimuleert wordt ook je concentratievermogen een stuk beter. Je voelt je alerter en meer gefocust. Een goede kop koffie kan dan ook perfect werken voor bijvoorbeeld een nachtelijke studeersessie.

Reden 3: koffie helpt tegen hoofdpijn

Cafeïne blokkeert een selectie aan receptoren in je hersenen die hoofdpijn veroorzaken. Door koffie te drinken krijg je dus minder snel hoofdpijn!

Reden 4: vermindert ontstekingen in je lijf

Koffie kan het goede cholesterol, namelijk het HDL cholesterol, stimuleren. Hierdoor verminder je het risico op flinke ontstekingen. Tijd dus om flink veel koffie in te slaan bij de groothandel!

Reden 5: (zwarte!) koffie is goed tijdens het afvallen

Wil je afvallen? Drink dan veel zwarte koffie! Er zitten vrijwel geen calorieën in en het bevordert ook nog eens je metabolisme, waardoor je nóg sneller afvalt.

Reden 6: koffie bevat relatief veel vezels

Wist je dat koffie relatief veel vezels bevat? Een kop koffie bevat bijna 2 gram aan voedingsvezels. Het voedingscentrum raadt 20 tot 38 gram per dag aan. Dus je hebt maar 10 kopjes nodig om aan je dagminimum te komen!

Reden 7: koffie kan het risico op darmkanker verlagen

De antioxidanten in koffie verminderen het risico op kanker. Ze verminderen de ontstekingen (zie reden 4), waardoor er minder kans is op tumoren.

Reden 8: koffie verbetert de bloedcirculatie

Koffie bevordert een gezond hart. Die gaat sneller kloppen en pompt dus meer bloed door je lichaam heen. Daar zit vervolgens ook weer meer zuurstof in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *