Zorg

Botox, alles wat je moet weten!

4 minuten leesplezier

Om te beginnen kan botox voor diverse behandelingen worden ingezet. Botox kan worden ingezet bij het behandelen van rimpels maar bijvoorbeeld ook bij overmatig zweten. Botox wordt vooral gebruikt door vrouwen, maar hedendaags ondergaan ook steeds meer mannen een botox behandeling. Botox wordt geïnjecteerd op de gewenste plek. Veelvoorkomende plekken zijn bijvoorbeeld: fronsrimpels op het voorhoofd, lachrimpels of rokerslijntjes langs de mondhoeken. Wanneer je graag een behandeling wilt ondergaan wil je hoogstwaarschijnlijk ook weten hoelang de botox zichtbaar blijft. In dit artikel worden verschillende factoren van een botoxbehandeling toegelicht evenals hoelang de behandeling zichtbaar blijft. Lees dus snel verder!

Een behandeling is bij iedereen anders

Alle botoxbehandelingen zijn uniek. De tijd die nodig is om optimaal resultaat te zien is afhankelijk van diverse factoren zoals de conditie van uw huid voor de behandeling. Eigenlijk logisch toch? Hoe dieper de rimpels, hoe langer het waarschijnlijk duurt voor het gewenste eindresultaat wordt bereikt. Bij diepe rimpels worden dan ook vaak meerdere behandelingen aangeraden om het gewenste eindresultaat te bereiken. Over het algemeen is het definitieve eindresultaat van één behandeling te zien na veertien dagen. Veel klinieken werken met een eerste consult. Hier worden de mogelijkheden besproken. Ook kan de arts meteen een indicatie geven over het aantal behandelingen wat nodig is voor het gewenste eindresultaat.

Hoelang is botox zichtbaar bij fronsrimpels?

Deze behandeling wordt vaak ondergaan door zowel vrouwen als mannen. Hierbij is de juiste dosering botox uiterst belangrijk evenals het juist injecteren van de botox op de juiste plaatsen. Na vier tot veertien dagen is vaak het gewenste effect zichtbaar. Bij fronsrimpels blijven de resultaten ongeveer drie tot vier maanden zichtbaar. Uiteraard afhankelijk van de diepte van de fronsrimpel.

Hoelang blijft botox werken tegen zweet?

Door botox in de oksels te injecteren kan overmatig zweten tegen gegaan worden. Het is een probaat middel en kan zowel in de oksels als in de handen worden aangebracht. De eerste behandeling blijft ongeveer werkzaam tot zes maanden. Wanneer een vervolgbehandeling wordt ingepland blijft het effect tussen de zes en tien maanden.

Vrouw twijfelt over botox behandeling

Het creëren van een natuurlijk resultaat

Botox is zeer veilig. Het middel valt onder de geneesmiddelenwet, dit maakt dat er jarenlang onderzoek is uitgevoerd naar de effectiviteit, bijwerkingen en complicaties van botox. Eén van de meest voorkomende spookverhalen is het krijgen van een strakgetrokken gezicht waar geen beweging of emotie in te zien is. Ook wordt er verspreid dat wanneer eenmaal begonnen wordt met botox, er niet meer mee gestopt kan worden. Beide standpunten zijn niet waar. Het kan voorkomen dat iemand een strakgetrokken gezicht krijgt door botox maar dit hangt af van een aantal dingen namelijk:

 • Hoe vaak en in welke mate botox behandelingen worden toegepast. Het komt soms voor dat mensen als het ware doorslaan in het ondergaan van behandelingen. In dit geval ondergaan zij op meerdere plekken in het gezicht evenals vaker achter elkaar een behandeling.

 • Het niet laten injecteren door een kwalitatieve arts. Dit is van groot belang wanneer je zeker wilt zijn van een goed resultaat. Wanneer de botox niet op de juiste manier wordt geïnjecteerd kan dit zorgen voor een bewegingsloze gezichtsuitdrukking.

 • Dit punt sluit eigenlijk aan op de vorige maar de opkomst van botox party’s gebeuren niet altijd zonder enig gevolg. Vaak zijn dit minder gespecialiseerde artsen (als dit al een gediplomeerd arts is), die thuis in de woonkamer, personen voorzien van een behandeling. Niet zo professioneel dus. Kies liever voor een kliniek.

Wanneer je rekening houdt met de bovenstaande valkuilen en niet te veel gebruik maakt van behandelingen, krijg je vrijwel altijd een natuurlijk effect.

De zones

Met zones wordt bedoeld welke gebieden in het gezicht behandelt kunnen worden.

Botox zone
 1. Voorhoofd
 2. Wenkbrauw liften
 3. Kraaienpootjes
 4. Fronsrimpels
 5. Gummy smile
 6. Kaaklijn en tandenknarsen
 7. Mondhoeken
 8. Kin
 9. Hals

Wil je gebruik maken van Botox? Laat je dan goed informeren bij verschillende klinieken. Probeer niet te bezuinigen op dit soort behandeling. Goedkoop is vaak duurkoop zeggen ze. Het gaat immers om je gezicht dus kwaliteit boven kwantiteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *