Algemeen

Thuiszorg en alles wat je erover wilt weten

2 minuten leesplezier

Tegenwoordig kun je op enorm veel manieren geld verdienen. Er bestaan apps die ervoor zorgen dat je af en toe als zzp’er aan de slag kunt, maar ook op het gebied van in loondienst werken is er enorm veel mogelijk. Een baan die over het algemeen erg populair is onder jongeren is de zorg. Het is hard werken, maar je zult van iedereen die er werkt horen dat het het sowieso waard is. Dit geldt voornamelijk voor de thuiszorg. Hier zul je veel mensen over horen. Ben jij benieuwd waarom het zo leuk is om in de zorg te werken? Of wil je er gewoon iets meer over weten? Lees dan snel verder. 

  1. Veel ruimte voor een-op-een aandacht 

Thuiszorg houdt eigenlijk in dat je iemand thuis verzorgt. Het woord laat dus niet veel aan de verbeelding over. Toch is het voor veel mensen niet altijd duidelijk wat voor zorg je dan zou moeten verlenen bij iemand thuis. Het leuke aan werken in de thuiszorg is dat dit iets is wat overal verschilt. Je bent immers te gast bij een cliënt, dus je kunt niet iedere cliënt over een kam scheren. Juist omdat ieder mens uniek is, vergt dit werk continu een andere aanpak van jou. De zorg die je verleent, is dus afhankelijk van de cliënt en de situatie waar ze in zitten. Het is dus echt helemaal aan jou hoe je dit aanpakt. 

2. De thuiszorg is beter betaald dan je zou denken


Wat mensen soms vergeten, is dat de thuiszorg goed betaalt. Het houdt sommige mensen tegen om in de thuiszorg te werken, juist omdat het weinig geld zou opleveren. Aan het einde van de maand moet je toch je huur betalen, dus het zou natuurlijk fijn zijn dat dit gewoon lukt. Goed nieuws: dit lukt zeker als je in de thuiszorg gaat werken. Je krijgt betaalt naar je opleiding, kennis en ervaring. Dit betekent dus dat je misschien in het begin iets minder verdient, maar dat je salaris al snel kan oplopen. Dat is ook waarom bijvoorbeeld een verpleegkundige aardig wat kan verdienen. Nu ben je geen verpleegkundige als je in de thuiszorg werkt, maar het salaris zal zeker niet tegenvallen. 

3. De thuiszorg is veel uitdagender dan je denkt

Als je op zoek gaat naar een leuke baan wil je natuurlijk wel dat het een beetje uitdagend is. Thuishulp vacatures zijn hier een goed voorbeeld van. Er heerst een vooroordeel dat de thuiszorg niet uitdagend is en dat je voornamelijk continu hetzelfde werk verricht. Hier is overigens niets van waar. Je krijgt tegenwoordig namelijk veel meer taken op je bord dan vroeger. Ziekenhuizen hebben het steeds drukker, waardoor mensen die werken in andere zorginstellingen er soms meer taken bij krijgen. Dit geldt ook voor de thuiszorg.