Algemeen

Nieuwsoverzicht uit de zorg – Week 18

1 minuten leesplezier

Staatssecretaris wilt geen verplichte griepprik voor zorgverleners

Staatssecretaris Paul Blokhuis wilt geen verplichte griepprik voor mensen die werkzaam zijn in de zorg. Hij ziet liever een afspraak voor een nieuwe CAO.

De opmerking is op z’n zachts gezegd opmerkelijk te noemen. Er loopt namelijk nog een onderzoek naar een verplichte griepprik. Volgens een woordvoerder wacht Blokhuis echter het onderzoek af en is hij benieuwd naar de uitkomst.

Hulp bij trauma’s schiet tekort

De GGD schiet tekort bij de behandeling van trauma’s. Volgens statistieken krijgen jaarlijk bijna 400.000 mensen de diagnose PTSS, maar krijgt een klein gedeelte hiervan professionele zorg. Ook wordt de diagnose vaak niet gesteld, omdat dit moeilijker te diagnosticeren is.

Zorg voor anorexiapatiënten moet beter

Het ministerie van volksgezondheid heeft verteld dat de zorg voor anorexiapatiënten beter moet. Minister Hugo de Jonge van het CDA heeft daarom een stuurgroep ingesteld, om een nieuw plan te kunnen maken.

De aanleiding hiervoor is het verhaal van een 13 jarig meisje genaamd Anne. Zok vertelde dat ze al maandenlang op de wachtrij stond om geholpen te kunnen worden. De gemiddelde wachttijd is 14 weken.

Minister wilt dat ontslagen retailpersoneel werk gaat vinden in de zorg

Als het aan het ministerie van volksgezondheid ligt gaan ontslagen winkelbediendes werken in de zorg. Dit is naar aanleiding van het faillissement van Intertoys, waarbij er 1700 banen verloren gingen. In de zorg heerst namelijk een groot tekort aan personeel.

Van de 1700 mensen reageerden er meer dan 65 mensen enthousiast en 30 mensen zijn zelfs al werkzaam in de zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *